Termékértékelési tájékoztató

Termékértékelési tájékoztató

 

A jelen tájékoztató (a továbbiakban: Tájékoztató) a "Parfümerie Douglas" Kft. (székhely: 1052 Budapest, Váci u 11/A., cégjegyzékszám: 01‐09‐689839, adószám: 12508574‐2‐41, e‐mail: info@douglas.hu, telefonszám: (36) 1 235 4050) (a továbbiakban: Douglas) által üzemeltetett, a www.douglas.hu oldalon elérhető webáruházban forgalmazott termékek értékelésére vonatkozó információkat tartalmazza.

Szívesen fogadjuk a termékeinkkel kapcsolatos visszajelzéseket, melyek a többi vásárló számára is segítséget jelenthetnek, így biztosítjuk számodra, hogy a termékeket a webáruház felületén keresztül értékeld.

I. KIK ÉRTÉKELHETIK A TERMÉKEKET?

A termékértékeléshez csak a nevedet és az e‐mail címedet kell megadnod, külön webáruházi regisztrációra nincs szükség.

Az egyes termékeket értékelhetik azok a személyek, akik azokat a webáruházban rendelik meg, vagy bármelyik Douglas üzletben megvásárolják, továbbá azok is, akik az adott terméket már használták, így azzal kapcsolatban érdemi tapasztalatokat szereztek.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden esetben az értékelést leadó személy a felelős azért, hogy kizárólag olyan terméket értékeljen, amit korábban megvásárolt, illetve ténylegesen használt, így pedig valós információkat osszon meg a termékkel kapcsolatban.

II. HOGYAN TUDSZ ÉRTÉKELNI EGY TERMÉKET?

Ha szeretnél értékelni egy adott terméket, ezt a termékre kattintva, annak saját oldalán tudod megtenni, az „Értékelés” menüpontban.

Az „Értékelés” menüt lenyitva különböző mezőket találsz, melyek közül az alábbi kettő kitöltése kötelező (ezeket csillaggal is megjelöltük):

-        e‐mail cím,

-        összefoglalás (véleményed rövid összegzése).

A fenti adatok mellet megadhatod a nevedet, valamint egy 1‐től 5‐ig terjedő skálán kiválaszthatod, hogy a termék mennyire nyerte el a tetszésedet. Az értékelés keretében lehetőséged van arra is, hogy rövid összefoglalás mellett saját szavaiddal részletesen is leírd, hogy mit gondolsz a termékről.

Tájékoztatunk, hogy az értékelés beküldésének feltétele, hogy az űrlap alján megjelenő számsort beírd az ott található szövegdobozba; ennek célja kizárólag az, hogy ki tudjuk szűrni és meg tudjuk akadályozni, hogy a termékértékelésre szolgáló felületet automata rendszerek vagy robotok használják.

Felhívjuk figyelmed, hogy az értékelés beküldésével – amit a „Mentés” gombra kattintva tudsz megtenni – kijelented, hogy elolvastad és megértetted a személyes adataid kezelésére vonatkozó információkat, melyeket Adatkezelési Tájékoztatónkban rögzítettünk.

III. MILYEN MINŐSÍTÉSEK ADHATÓAK A TERMÉKEKRE?

A webáruházunkban megvásárolható terméket az alábbi, 1‐től 5‐ig terjedő skálán tudod értékelni, ahol az 1‐es jelenti a nagyon rossz, az 5‐ös pedig a nagyon jó minősítést.

1 – grafikai jelzés: 

2 ‐ grafikai jelzés: 

 3 ‐ grafikai jelzés: 

4 ‐ grafikai jelzés: 

5 ‐ grafikai jelzés: 

Tájékoztatunk, hogy a minősítés típusát szabadon határozhatod meg minden egyes termék esetében.

IV. HOGYAN MODERÁLJUK AZ ÉRTÉKELÉSEKET?

Tájékoztatunk, hogy mind a negatív, mind pedig a pozitív értékeléséket közzétesszük a webáruházban. Ez nem jelenti azonban azt, hogy nem távolíthatjuk el azokat az értékeléseket, amelyek nem felelnek meg az alábbi követelményeknek.

Felhívjuk a figyelmed, hogy az értékelést minden esetben töröljük, amennyiben az

-        bármilyen jogszabályi előírást sért;

-        harmadik személy jogait, jogos érdekeit sérti (ideértve a vagyoni és nem vagyoni jogokat, különösen, de nem kizárólag személyiségi jogokat, szellemi alkotáshoz fűződő jogokat vagy jogos és méltányos gazdasági/üzleti, illetve egyéb érdekeket);

-        trágár, vulgáris, obszcén hangvételű, agresszív, zaklató, fenyegető, uszító vagy gyűlöletkeltő, rasszista, pornográf vagy más szempontból megbotránkoztató vagy a jóízlést sértő tartalmú;

-        politikai, vallási, illetve világnézeti tárgyú utalást tartalmaz;

-        vírusokat, számítógépes kártevőket, rosszindulatú kódokat tartalmaz;

-        más személy adatait vagy rá vonatkozó bizalmas információkat tartalmaz/jelenít meg;

-        sértő, tisztességtelen vagy nem megfelelő hangvételű, továbbá más egyéb módon sérti harmadik személy érdekeit, illetve jó hírnevét és/vagy becsületét;

-        más internetes honlapra vagy az ott elérhető tartalomra utal, ilyen linket tartalmaz;

-        reklámnak minősül, ilyen tartalmat hordoz, vagy reklámra utal.

 

Az értékeléseket minden esetben csak azok ellenőrzését követően tesszük közzé. Kérjük, vedd figyelembe, hogy erre tekintettel az értékelésed nem a leadással egyidejűleg jelenik meg a termékoldalon, hanem a fent említett ellenőrzés lefolytatása után, ami általában 15 napot vesz igénybe.

Kérünk, hogy amennyiben a webáruház működésével, vagy a termékek megrendelésével, illetve kiszállításával kapcsolatban lenne kérdésed vagy észrevételed, úgy ezek elküldésére ne a termékértékelésekre szolgáló felületet használd, hanem írj nekünk egy e‐mailt az vevoszolgalat@douglas.hu címre. Munkatársaink fogadják a megkeresésed és írásban felveszik veled a kapcsolatot.

V. HOGYAN RENDSZEREZZÜK ÉS JELENÍTJÜK MEG AZ ÉRTÉKELÉSEKET?

A webáruházunkban az alábbi értékeléseket jelenítjük meg:

-        igazolt vásárlótól származó termékértékelés (az értékelést egy olyan személy adta le, aki a terméket a Douglas webáruházban vagy a Douglas parfümériák egyikében vásárolta meg)

-        nem igazolt vásárlótól származó termékértékelés (az értékelés egy olyan személytől származik, aki a terméket nem a Douglas webáruházban vagy a Douglas parfümériák egyikében vásárolta meg vagy nem rendelkezünk erre vonatkozó információval)

Felhívjuk a figyelmed arra, hogy a termékoldalon az igazolt és nem igazolt vásárlásból származó termékértékelések egyaránt megjelennek, viszont külön nem tüntetjük fel a leadott értékelés mellett annak típusát.

A termékekre leadott értékeléseket a termékoldalakon, illetve a gyűjtőoldalon is közzétesszük.

A termékoldalon az értékeléseket időrendi sorrendben láthatod. Legfelül az időben legkésőbb leadott értékelést jelenítjük meg, ahogy pedig görgetsz lefelé az egyre régebbi értékeléseket találhatod.

A leadott és közzétett értékelésnél mindig megjelenítjük a szöveges véleményt, az értékelő által adott minősítést (amit csillagok jelölnek), az értékelő nevét (ha ezt az adatot megadta), valamint az értékelés elküldésének időpontját.

Megjelenítjük továbbá a termékoldalon azt is, hogy a termék vonatkozásában hány darab beküldött értékelés közzétételére került sor.

Nemcsak az egyes értékeléseket, hanem az összes leadott és közzétett értékelés átlagát is megjelenítjük a webáruház felületén, ezzel segítve vásárlóink döntését. A közzétett értékelések alapján egy átlag értékelést is közzéteszünk, ami a gyűjtőoldalon és a termék saját oldalon egyaránt megjelenik.

A gyűjtőoldalon minden egyes termék alatt megjelenítjük a leadott és közzétett értékelések alapján a minősítések átlagát is, amit csillagok segítségével illusztrálunk.

VI. HOGYAN KEZELJÜK ADATAIDAT?

Amennyiben a webáruházban felületén termékértékelést adsz le, úgy az ennek során megadott személyes adataidat kezeljük.

Az általad megadott adatok kezelése abból a célból történik, hogy a termékre vonatkozó értékelésedet a weboldalunkon meg tudjuk jeleníteni, továbbá meg tudjunk bizonyosodni arról, hogy az értékelés nem robottól vagy automata rendszertől származik.

Tájékoztatunk, hogy személyes adataid megadásával, valamint a termékre vonatkozó értékelésed elküldésével hozzájárulsz személyes adataid kezeléséhez.

Adataidat mindaddig kezeljük, amíg az erre vonatkozó hozzájárulásodat vissza nem vonod. Felhívjuk a figyelmed arra, hogy az adatkezeléshez adott hozzájárulásod visszavonása esetén a termékhez kapcsolódó értékelésed megjelenítésére a továbbiakban nincs mód.

Tájékoztatunk továbbá, hogy a hozzájárulásod visszavonása nem érinti az ezt megelőzően végzett adatkezelésünk jogszerűségét.

Adataid kezelésére vonatkozó részletes információkat, ideértve az érintettként téged megillető jogokat és azok gyakorlásának szabályait az általunk elkészített és közzétett Adatkezelési Tájékoztatóban (https://www.douglas.hu/adatkezelesi‐tajekoztato) találod meg.