Beauty Sale ☆ 30% kedvezmény a megjelölt termékekre. Fedezd fel!

Fülbevaló

(1)
Szűrő bezárása
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  •  
  •  
   •  
   •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Összes szűrő törlése
Kategória
Szűrés

Fülbevaló, az elengedhetetlen ékszer

Időtlen, elegáns, bájos vagy feltűnő, szikrázó vagy decensen visszafogott: a fülbevaló – amely minden ékszerdoboz elengedhetetlen alapdarabja – hihetetlenül sokoldalú, és minden alkalomra létezik megfelelő stílusú és illő. Mivel a fülbevaló a legnépszerűbb ékszernek számít, a legtöbb nőnek (és gyakran férfinak, gyereknek is) több pár is van belőle, amelyek közül minden nap kiválaszthatja az alkalomhoz vagy a kedvéhez illőt: a klasszikus, mindennapos viseletű fülbevalóktól kezdve az elegáns fülbevalókig, a helyesen megválasztott fülbevaló egyszerű módja annak, hogy még stílusosabbak legyünk, még jobban érezzük magunkat a bőrünkben.

Összegyűjtöttük a csoda szép, sportos, elegáns olyan fülbevalókat, amelyeket bátran ajánlunk neked. Nézz szét a kínálatunkban, és találd mag a személyes kedvencedet!

Eredetileg nem ékszer volt a fülbevaló

Hosszú utat jártak be a fülbevalók, míg mára több, mint 20 különböző típusukat (a könnycsepptől a karikán át a lógó chandelier vagy a shoulder duster, a gyöngy vagy a cluster, vagy csepp formáig) különböztetjük meg. A fülbevalók az ókori Ázsiából származnak, és az adott területtől függően a történelem más és más időszakában eltérő státuszokat, foglalkozásokat és hovatartozást jeleztek. Hosszú ideig tehát nem ékszerként tekintettek rájuk, inkább politikai meggyőződést mutattak, a háborúkban a férfiak kiváltságaként pedig inkább talizmánok voltak.

A 13. században az egyház egy időre be is tiltotta őket, mert a fül kilyukasztásával járó „testmódosítást” elítélték, ezért később a tolvajok, kalózok (egyébként rendkívül díszes, akár drágakövekkel kirakott, feltűnő) díszévé váltak a fülbevalók, hogy aztán néhány évszázadig feledésbe merülve a 19. században térjenek vissza, akkor már mint a nők csodás kiegészítője, a nőiesség egy finom és kreatív megjelenése. Mára rengeteg típusuk létezik, és éppen emiatt a sokféleség és sokszínűségük miatt válhattak a női önkifejezés egy apró részévé, olyan mindennapi tárggyá, melyekből minden nőnek több van, alkalomhoz, ruhaszínhez, vagy akár az aktuális hangulatukhoz illően.

Népszerű fülbevalótípusok

A fülbevalók népszerűsége, trendje és a divatja rendkívül gyorsan változik ezért nincs egyértelműen „legnépszerűbb” fülbevaló. Ehelyett sokfélék: az egyszerűek, diszkrétek és elegánsak sokoldalúak, és a legkülönbözőbb alkalmakhoz és megjelenésekhez illenek: akár otthonra, az irodába, az utcára, de egy decens fülbevaló egy estély vagy egy esküvő megkapó kiegészítője is lehet. A finom, a kecses vonalvezetésű, a könnyed ékszeres fülbevalók a divatosságuknak és az időtlen szépségüknek, vonzerejüknek köszönhetően túlmutathatnak a trendeken, így válnak klasszikussá, ikonikussá. Az említetteken túl napjainkban különösen népszerű fülbevalótípusok közé tartoznak a lógó fülbevalók, a karika fülbevalók, a cuff az ear cuff, az egyedi és csillogó megoldású fülbevalók.

Így válaszd ki az anyagát

A jól megválasztott fülbevaló mesés kiegészítőd lehet, stílusossá varázsol és csodás megjelenést biztosíthat számodra. Az arany és a fehérarany klasszikus, a nemesfém értékálló, modern, antiallergén is, ezért bátran meglepheted vele magad vagy bárkit. Ha arany fülbevalót választasz, akkor érdemes figyelembe venned az (esetleges) hozzá illő (drága)kő színét. A rosegold varázslatos és merész választás, a vörösbe hajó ragyogása egyszerűen káprázatossá változtathatja a viselőjét.

A gyöngyös vagy kifejezetten nagyobb köves fülbevalók csillogást, egyedi megjelenést nyújthatnak, viszont fontos odafigyelni, hogy az ékszer összhangban legyen az életkoroddal, és persze az alkalommal is.

A különböző fülbevalók lehetnek egyszerűek, tartalmazhatnak drágaköveket – például gyémántokat, rubint stb. –, és szinte mindegyikük tökéletes párosítás más ékszerekkel. Előnyük, hogy sokoldalúak és időtlenek, így remek gondolat feldobni a napodat, egy kevés önbizalmat és magabiztosságot szerezni a segítségükkel.

Fülbevalótrend

Úgy tűnik, idén nem maga a fülbevaló lesz a divat, hanem az érzés, amit nyújt számodra. Természetesen az olyan fülbevaló aranyszabályok, minthogy alkalomhoz illőt viselj, vagy az, hogy az arcformádat vedd figyelembe, megmaradnak, de az idei trend a csábításé, a kevés csillogásé és a rád irányuló figyelemé, amit adhat neked egy bájos ékszer. Most nem a dizájner, a dizájn a fontos, az új trend a kényelem, a well beeing érzés, az, hogy a választott ékszerben jól érezd magad, kompromisszumok nélkül. Nem a szín, nem az anyag, nem a hossza vagy a kapocs a döntő szempont választáskor, hanem az érzés.

Fülbevalószettek

A Douglas kínálatában találsz több olyan fülbevalószettet, ami praktikus választás, hiszen minden darabja illik a többihez, így egy csodálatos harmóniát teremthetsz magad köré, miközben magabiztos lehetsz: nem keverted a stílusokat.

Ismerd meg a fülbevalókínálatunkat, találj rá a személyes stílusodra, és szerezd meg akár ebben a pillanatban a kedvenc fülbevalódat a Douglastól!

Fülbevalók – a mesés kiegészítők

Az ékszerek nagyon fontos kiegészítők. Nemcsak ünnepi alkalmakon érdemes hordanunk őket, hanem a mindennapjainkat is nagyon stílusossá teszik. Egy-egy ékszerrel a testünkön vásárláskor, egy csajos délutánon vagy a munkában is eg;syen magabiztosak lehetünk. A fülbevalónak nemcsak a ruhánkhoz, hanem az arcformánkhoz is illenie kell. Mik a legfontosabb tudnivalók? Ha az arcunk kerek, és alacsony a homlokunk, érdemes optikailag meghosszabbítanunk a vonásainkat. Ilyen esetben a hosszú, de keskeny, filigrán fülbevalók jönnek a segítségünkre. Hasonló a helyzet a szögletes arcforma esetében is, itt viszont a geometrikus formákat is kerülnünk kell. Ezek ugyanis még jobban kihangsúlyozzák az erős arcvonásokat, amit általában el szeretnénk kerülni.

Fülbevaló szettek különféle alkalmakra

Egy pár fülbevaló túl kevés az összes lehetséges alkalomra és öltözethez. A Douglas kínálatában ezért fülbevaló szettek is találhatók. Darabjaikat mindig szükségleteinknek megfelelően cserélgethetjük. Sok köztük a visszafogottan szép modell, melyek főleg olyan irodai munka esetén jönnek jól, ahol szigorúak a dresszkód szabályai. Természetesen magunk is összeválogathatjuk a saját fülbevalóinkat. A fontos az, hogy ne csak a divatra, hanem az arcformánkra, valamint a saját ízlésünkre és stílusunkra is figyeljünk. Az így megválasztott ékszer valóban díszünkre válik, és kiemeli természetes szépségünket.

Megnyit Bezár