Fedezd fel Valentin-napi ajánlatainkat ♥ 20% kedvezmény a megjelölt termékekre. Kattints a részletekért!

Szettek

(0)
Szűrő bezárása
Összes szűrő törlése

Sajnos, keresésed nem eredményezett találatot.

Fényvédő szettek a káros sugarak ellen

Nyáron mindannyiunknak szükségünk van arra, hogy megvédjük az arcunkat a nap káros sugarai ellen, napozzunk akár a tengerparton, a kertben, vagy egyszerűen csak sétáljunk az utcán. Szeretnénk törődni a bőröddel, ezért minden fényvédő szettünket maximális odafigyeléssel, ápoló törődéssel állítottuk össze, úgy, hogy kivétel nélkül gyengéden, mégis határozottan megvédjen a nap káros sugarai ellen, ezáltal megakadályozhassa az arcbőröd korai öregedésének jeleit.

Ismerd meg a Douglas fényvédő szettjeit: a krémeket, napozógéleket, napozóspray-ket, és és védd meg a segítségükkel a bőrödet!

Ezért fontos a fényvédelem

A tudatos és törődő bőrápolás a hatékony fényvédelemmel kezdődik. Bár a nap sugarai kis mértékben hasznosak (például semmi másból nem tudsz éltető D-vitaminhoz jutni), akár károsak is lehetnek, ezért olyan termékekkel és formulákkal érdemes a bőrödet megvédened, amelyek hatékonyak a nap káros sugarai (az UV-A, az UV-B) ellen.

A kettő káros sugár közül az UV-A sugárzás a veszélyesebb: roncsoló hatása ott mutatkozik meg, hogy ezek a sugarak mélyen a bőrbe jutva pigmentfoltokat okozhatnak, kiszáríthatják a bőrödet, emiatt a bőröd láthatóan sokkal korábban öregszik. Az UV-B sugarak rövid távon a nyári „leégésért”, a bőrpírért felelnek, és kellemetlen fájdalmat, hámlást okozhatnak, hosszú távon viszont (közösen az UV-A sugárzással) akár a bőrrák kialakulásáért is felelnek.

Mindenképpen fontos tehát az, hogy valódi védelmet, gyengéd törődést nyújts a bőrödnek, különösen akkor, ha magas vagy extrém magas az UV-sugárzás, vagy hosszabb ideig tartózkodsz a napsütésben. A legtöbb fényvédő formula többféle hatóanyagot tartalmaz, amelyek mindkét típusú káros ultraibolya-sugárzás – UVA és UVB – ellen védelmet nyújtanak.

Így védi a bőrödet a fényvédő

A modern fényvédők két különböző módon védik meg a bőrödet a káros sugaraktól. A fizikai blokkolók (ilyen lehet a titán-dioxid és a cink-oxid) fizikai gátat képeznek a bőröd és a napsugárzás között. A kémiai blokkolók abban segítenek, hogy elnyelik az UV-sugarakat, azért, hogy a bőrünkben ne tudjanak kárt okozni.

Mit jelentenek az SPF-értékek?

Minden fényvédő formula – legyen az fényvédő krém, fényvédő szett vagy fényvédő zselé, akár napozó – legfontosabb mérőszáma a faktorszám, amit ma már SPF-fel jelölnek. Az adott fényvédő krém vagy fényvédő szett esetében feltüntetett SPF (fényvédő faktor) tehát a káros (és a bőrödet többféleképpen roncsoló) UV-B sugarak elleni védelem mértékét tükrözi.

A bőrgyógyászok (és mi a Douglasnál is) legalább 30-as SPF-értékű fényvédő krémek használatát javasoljuk. Ha ezt a számot látod a fényvédő terméken, akkor biztos lehetsz a hatékonyságában, mert amellett, hogy gyengéden ápol, véd és hidratál, ez a szám azt is jelenti, hogy a fényvédő formula a nap UV-B sugarainak 97 százalékával szemben megvéd. Ha ennél magasabb SPF-számban bízol, akkor akár a 98%-ot is elérheted, és még több törődést, ápolást adhat neked az adott fényvédő.

Fényvédő szett: így használd és így válaszd ki

A kínlatunkban hatékony fényvédő szettek közül a Dermedic Sunbrella szettet a száraz és normál bőrre ajánlunk, amely hosszan tartó bőrvédelmet biztosíthat számodra az UV-, VL- és IR-sugárzások okozta káros hatások ellen, miközben a szetthez tartozik egy micellás víz is, a Lancaster napozó szettek különlegessége az, hogy komplett megoldásban gondolkodnak. Bármelyik fényvédő szettet, formulát is választod, fontos, hogy pontosan tudd, hogyan a leghatékonyabb, hogyan kell használni.

A fényvédőt körülbelül 15, de inkább 20 perccel azelőtt érdemes felvinni (mindig a száraz bőrödre), mielőtt kimész a szabadba, és napsugárzás éri a bőrödet. Ha különösen kitett az arcod, ha nagyon erős az UV-sugárzás, akkor a fényvédő krémet érdemes ellenőrizni, néha frissíteni. Kifejezetten fontos ez akkor, ha úszol, vagy nagyon meleg van és izzadsz.

Ahhoz, hogy a fényvédő krém teljes védelmet nyújtson számodra, nem érdemes spórolni vele (a legtöbb ember a fényvédő 50%-át viszi fel az arcára, testére, mert így szeretne spórolni, csakhogy ebben az esetben a hatékonyság is jelentősen csökken), ezért mindig a formulán jelzett mennyiséget érdemes felvinned.

Tipp a kiválasztáshoz

A különböző szenzációsan hatékony fényvédő formulából mindig a bőrtípusodnak megfelelőt válaszd, és érdemes odafigyelni arra is, hogy milyen magas az FPS-értéke, illetve milyen a textúrája, melyik számodra az, amelyik a legkerekebb, komplex megoldást nyújtja.

Nézz szét a Douglas kínálatában található Dermedic napozó szettek és a Lancaster szettek között, és válassz komplett megoldást a nap káros sugarai ellen!

Megnyit Bezár